Kup Srbije Beranovac – TRI POBEDE S TEAM-A!

28.05.2021.

U nedelju 23.5. autodrom Beranovac kod Kraljeva okupio je bicikliste iz cele države na drugom Kupu Srbije ove sezone. Nakon svi prethodno voženih tmurnih, hladnih i kišnih trka, nedelja je bicikliste počastila izuzetno lepim vremenom.

 

Jedna od najzanimljivijih trka u poslednje vreme viđena je baš tamo – trka juniora i seniora.  Start naših vozača bio je pomalo uspavan, ali od desetog kruga krenuli su pokušaji odlaska u begove, koji nisu uspevali sve do polovine trke kada je Mihajlo Stolić napravio preokret. Skokom na jedinom brdu, uspeo je da izvede takav napad, da je samo jedan senior uspeo da ga isprati. U narednih 40km njih dvojica uspeće da stignu beg, kao i Stolićevu pobedu u juniorima i visoko rangirani plasman u seniorskoj kategoriji. Juhiori Igor Nadoveza i Nemanja Marković trku završavaju u prvih deset, dok je seniora Kristiana Antaloviča sreća ponovo zaobišla i ostavila defekt prednjeg točka, ali trku je ipak uspeo da završi, te nakon nje, sa kraljevačkim “Metalcem” ode u Albaniju, gde će testirati svoju formu na višednevnoj trci.
Takođe u juniorskoj konkurenciji, ali kod devojaka, odličnim sprintom do pobede dolazi Bojana Vujasinović.

U kadetskoj trci, ujedno i najbrojnijoj, Daria Cigića-Parčetića mehanički problemi koštali su boljeg plasmana, te zajedno sa Dušanom Stanićem dolazi na grupni sprint.

Kod mlađih kadetkinja Aleksandra Stanić je svoju dominantnost pokazala na brdu gde je taktički izvela napad, koji druge nisu mogle da isprate, te sebi obezbedila još jednu pobedu na Beranovcu.

 

U svakoj od trka viđen je veliki broj takmičara, a samim tim i velika borba, što samo potvrđuje činjenicu da nam svima fali kvalitetno ispunjena sezona.