38e KEIZER DER JUNIORES bez slučajnosti!

13.10.2021.

Uoči početka UCI svetskog prvenstva u drumskom biciklizmu, na jugozapadu belgijske Flamske provincije, održana je UCI etapna trka, poznatija kao Keizer der Juniores.

Grad Koksijde bio je domaćin dvodnevne (18. i 19.9.) juniorske borbe u tri etape – dve drumske i jedne u vidu trke sa štopericom. Srpski juniori Mihajlo Stolić, Igor Nadoveza i Dejan Cogoljević branili su boje mađarske ekipe Lotus i bili deo još jedne u nizu veoma uspešne saradnje. 

 

1. DAN

Prvi na redu – 6 kilometara dug prolog – Stolić, Cogoljević i Nadoveza redom su završavali na 41. , 103. i 133. mestu.

Što se popodneva tiče, odlični Cogoljević kao najbolje plasirani od naše trojice, završava na 16. mestu, dok su Stolića sustigle posledice dugog puta do Belgije, te zbog grčeva nije bio u mogućnosti da pruži svoj maksimum i završava na 23. poziciji. Nadoveza je, nažalost, bio deo grupnog pada gde mu je stradao točak, a s obzirom da pratnju tokom trke nisu imali, istu nije mogao da privede kraju.

2. DAN

Poslednji deo UCI etapne trke, 103km drumova Flandrije i naš Mihajlo Stolić u svom elementu – sprinterskoj završnici – dokazuje da slučajnosti više ne postoje i osvaja srebrnu medalju u Belgiji!

Cogoljević je pokazao odličnu vožnju i u grupnom sprintu zauzeo 19. mesto, dok je Igor Nadoveza bio deo timskog osoblja i bio od velike pomoći u ključnim momentima trke. 🙂

Zahvaljujemo se ekipi Lotus na fantastičnoj saradnji i šansi da i mi budemo deo ove vrhunske trke.