4 nova ZLATA sa državnih prvenstava! ✅

22.06.2021.

U petak, 18. juna, Erdevik je tradicionalno ugostio takmičare iz cele zemlje na državnom prvenstvu u vožnji na hronometar.

Prvu titulu za S Team donela je Aleksandra Stanić dominantnom pobedom u kategoriji mlađih kadetkinja. Kod kadeta Dario Cigić-Parčetić okitio se bronzom, dok su klupske kolege Dušan Stanić, Miloš Vasović i Sergej Vezmar zauzeli šesto, osmo, odnosno 20. mesto u državi. U konkurenciji seniorki Ivana Vilim je došla do bronze, a kod seniora Kristianu Antaloviču sreća nije bila najbolji prijatelj, te je treću trku zaredom završio defektom. Još dve titule za Sombor protekle su iz juniorskih trka – ubedljivom pobedom Mihajla Stolića kod juniora, odnosno Bojane Vujasinović kod juniorki. U sklopu državnog, takmičenje je bodovano i za vojvođansko prvenstvo te su se seniorka Ivana Vilim i kadet Dario Cigić- Parčetić popeli na najviši stepenik postolja, kadet Dušan Stanić i junior Igor Nadoveza su sa šestog tj. petog mesta došli do bronze a Stanićeva, Vujasinovićeva i Stolić su zadržali svoje titule.

Subota i nedelja bile su podrećene drumskom državnom prvenstvu, takođe tradicionalno, na Beranovcu.

Rezervisan za mlađe kategorije, prvi dan nam nije doneo mnogo sreće. U mlađekadetskoj trci, više puta u pokušaju da realizuje beg, Aleksandra Stanić je na ciljnom sprintu završila kao četvrta. Kadetsku trku obeležio je veliki pad iz kog će Dušan Stanić na cilju biti u prvih deset vozača. Cigić-Parčetić je i pored izvučenog debljeg kraja nastavio borbu i uspeo da završi trku, dok su Vasović i Vezmar usled defekata morali da prekinu vožnju.

Narednog dana održana su nadmetanja starijih kategorija.

Trka juniorki nažalost nije brojala dovoljno takmičarki da bi se zvanično bodovala, te je održana kao revijalna, gde je Bojana Vujasinović pobedila. U istoj trci kod momaka viđena je jedna od većih borbi. Polovinu ove dinamične trke sa mnogo begova, uspona i padova, Igor Nadoveza će provesti u begu i završiti na petom mestu, dok će iz iste Stolić izaći kao dupli državni prvak, istovremeno braneći tu titulu i sa prošlogodišnjeg prvenstva.