DRŽAVNO PRVENSTVO U HRONOMETRU: Somborci ubedljivo najbolji

7.09.2020.

Državno prvenstvo u hronometruodržalo se po sedmi put u nizu na sada već čuvenoj stazi u Erdeviku. Posle pomeranja iz standardnog junskog termina zbog pandemije, 21. avgusta BK iz Šida jos jedanput je organizovao takmičenje na nivou nacionalnog šampionata. Pored njih na nivou su bili i somborski biciklisti u sada već “somborskoj” disciplini. 5 medalja od čega 4 zlatne, uz još 2 četvrta mesta.

U seniorskoj kategoriji obe titule,po prvi put su otišle u somborske vitrine. Ivana Vilim i Veljko Stojnić postali su državni šampioni. Doj je Ivana svoju titulu izborila uz par sekundi prednosti, Veljko je svoju borbu vodio treću godinu za redom sa Ognjenom Ilićem i drugi put izašao kao pobednik. Ovog puta sa najboljim vremenom na 20km do sada, koju je neko u Erdeviku odveza do sada.

U juniorksoj kategoriji Bojana Vujasinović bila je druga, dok je Igor Nadoveza za tris ekunde izgubio i bronzanu i srebrnu medlaju, te je trku završio na najnepopularnijem četvrtim mestom.

U kadetim vidjena je još jedna velika borba izmedju Stolića i Perčiča, trenutno najperspektivnijim mladim biciklistimaSrbije. Ovog puta Stolić je bio superioran i sa rekordom staze na 10km, kući odneo zlatnu medalju. U prvih 10 plasirali su se još i Nemanja Marković, Dario Cigić-Parčetić i Miloš Vasović.

U mlađim kadetima, Dušan Stanić osovjio je 4. mesto nakon sudijske greške i korekcija rezultata(prvo je bio 3.), dok je Matej Vilim bio u prvih 10.

Poslenja trka najmlađih devojaka, donela je i poslednju četvrtu titulu ukoji su imali u vidu pobede Aleksandre Stanić.

Državno prvenstvo ujedno je bilo i Vojvođansko prvenstvo za vozače iz vojvođanskih klubova. Gore pomenute medalje osvojene su identične i na pokrajinskom šampionatu, uz dodatak da su Igor Nadoveza i Dušan Stanić bili prvaci Vojvodine u juniorskoj, odnosno u mlađoj kadetskoj konkurenciji, dok je Nemanja Marković u kadetima bio 3.