EVROPSKO PRVENSTVO: Počučeva 20. u Evropi!

10.09.2020.

Fransucki Plouay, od 21. do 25. avgusta bio je domaćin Evropskog prvenstva u drumskom biciklizmu. Takmičenje koje je prvobitno trebalo da se održi u italijanskom Trentu(pomerneo za 2021.) zamenilo je domaćinstvo još početkom leta sa francuskim graodm zbog pandemije.

Somborski biciklizam imao je dva predstavnika, juniorku Saru Počuču koja se takmičila i u drumskoj i u hronometarskoj vožnji, i Veljka Stojnića (Vini Zabu KTM) koji je vozio samo drum.

Počučeva je put svog drugog Evropskog krenula svesno žrtvujući svoju državnu titulu u hronometeru, jer se nacionalno takmičenje održalo samo dva dana pred kontinentalno. Dok na drumu nije uspela da završi trku, u vožnji na hronometar osvojila je odlično 20. mesto i time ostvarila svoj novi rezultat karijere, potvrdivši još jedanput da pripada svoje mesto među najboljim juniorkama starog kontinenta.

Veljko Stojnić posle pobede na državnom prvenstvu u hronometru, kao i oličnih nastupa za reprezentaciju u Bugarskoj, na Evropsko je stigao sa velikim apetitima. Borbu za visok plasman završio je 20km do cilja kada je i pustio prvu grupu zbog kvara na svom menjaču. Na kraju “samo” 69. mesto u svom petom nastupu na Evropskim prvenstvima.