GRAND PRIX WEST BOHEMIA 2021

5.05.2021.

Proteklog vikenda, naši juniori Igor Nadoveza i Mihajlo Stolić su zajedno sa subotičkim “Spartakovcima” Markom Perčićem i Mihajlom Bolićem branili boje mađarskog kluba Lotus na drugom nastupu na UCI trkama ove sezone. Više od 140 vrhunskih evropskih vozača odmeravalo je snage na drumovima češkog Plzenja.

 

Subota je bila podređena kriterijumu – 55km odnosno 50 krugova, od čega 10 sprinterskih. Najuspešniji od naše četvorice bio je Mihajlo Stolić, koji je na jednom od bodovnih prolaza bio treći, dok je u svim ostalim bio u prvih 10. Nadoveza, Perčić i Bolić trku su završili u grupi, sa prosečnom brzinom od 47km/h.

 

Nedelja je donela kišno i vetrovito vreme, ali i brdsku, 133km dugu drumsku trku – Grand Prix West Bohemia 2021, koju je Mark Perčić odlično odvezao i završio na 45. mestu. Mihajlo Bolić završio je takmičenje u prvoj polovini trke, dok se Stolić čvrsto držao do poslednja dva kruga, kada je doživeo pad, te trku nije završio.

Biciklisti S Team-a ovu trku vozili su u sklopu regionale ekipe Lotus, sa kojima iz trke u trku saradnja raste na viši nivo, što i jednoj i drugoj strani ide u prilog.

FOTO: Jan Brychta