Hell of the North

16.10.2021.

Nakon istorijskih rezultata u proteklom periodu, naš junior Mihajlo Stolić produžio je boravak u Belgiji nakon svetskog prvenstva i išekivao da 3. oktobra startuje deonicu čuvenog Pariz-Rubea. Ovaj put ne ni u bojama S Team-a ni reprezentacije, već kao deo belgijske juniorske razvojne ekipe Cannibal Team, zajedno sa još petoricom vozača iz različitih evropskih država.

Deonica staze duga 120km, 17 sektora kocke, ekstremna kiša i vetar, zajedno sa izuzetno niskim temperaturama opravdali su značenje drugog imena ove prestižne trke – “Hell of the North“. Zbog konstantnih padavina tokom 24 sata pre starta, na dan trke razmatralo se otkazivanje zbog izuzetno lošeg vremena, te i zbog sigurnosti takmičara na samoj kocki po kojoj se trke vozila.

Mihajlo se i pored tehničkih problema, odlično nosio do 65. kilometra, kada mu se na ravoj sekciji, bez kocke, probušila guma. Možda je defekt bio i sreća u nesreći, s obzirom na krajnje stanje bicikla, ali ostaće žal za završetkom najteže svetske trke, koji je zasigurno imao u sebi.

Zahvaljujemo se Stolićevoj ekipi na ovoj trci – Cannibal Team-u i čestitamo njihovom Vlad Van Mechelenu na odličnom četvrtom mestu. Takođe, veliko hvala i Borisu Margetiću koji je bio stariji brat Mihajlu tokom ovih nedelju dana u Belgiji i umnogome olakšao njegov prvi samostalan boravak u inostranstvu.

Iskustvo je bilo dragoceno, uz talas korisnih saznanja koji će biti ključevi za otvaranje mnogih kapija napretka i novih šansi.