Juniori ponovo u Somboru

8.06.2021.

U petak 4. juna, juniorska reprezentacija se okupila u Somboru gde je do nedelje 6. juna održano drugo ovosezonsko okupljanje najboljih srpskih juniora. Kamp su vodili Dejan Perčić (BK Spartak) i naš trener Marko Sudarić, a podršku je pružio i Stefan Stefanović (BK Borac).
Svi juniori odazvali su se pozivu, te po drugi put ove godine bili deo trodnevne biciklističke avanture.

Tri dana i četiri treninga bili su karakteristika i ovog, kao i prethodnog kampa, s tim da je napredak u svim segmentima jasno vidljiv. Pored rađenja na formi, velika pažnja posvećena je i drugim bitnim aspektima – rađene su parna i kružna smena, uvežbavano dodavanje bidona iz auta te vraćanje u grupu, izvršavanje zadataka koje je svaki pojedinac imao obavezu da izvede u korist cele ekipe, menjanje točkova, tehnika, prvenstveno vožnja u krivinama, na motodromu u Kuli, skokovi odnosno grupno sustizanje istih i uz sve to vožnja po izuzetno jakom pljusku.

Ovim putem bismo se još jednom zahvalili prijateljima iz BK Hajduk Kula koji su svojim doprinosom upotpunili kamp.

Uz sve navedeno odrađena je i detalnja analiza koja je uključivala i paralelno poređenje rezultata sa prošlog kampa, kao i dogovore za budući rad.
Napredak svakog vozača je i više nego evidentan. Timski duh, kvalitetna atmosfera i kult reprezentacije su sve izraženiji i radujemo se budućim projektima, kao i državnom prvenstvu, koje će deifinitvno biti jedno od zanimljivijih.