KUP SRBIJE #6: Sombor spustio zavesu

18.10.2020.

Drugog dana takmičarskog vikenda – 11. oktobra, Sombor je bio domaćin poslednjeg kupa Srbije za ovu godinu. Posle odlično odveženog državnog prvenstva u brdovitom Čačku, Somborcima je savršeno legao poslednji trkački vikend u ravnici.

Ubedljivu pobedu u trci poletarki ostvarila je Aleksandra Stanić. Našim mlađim kadetima, Mateju Vilimu i Dušanu Staniću, izmaklo je postolje ali sjajnom vožnjom trku završavaju u grupi. U narednoj trci, kadet Nemanja Marković okitio se bronzom. Sara Počuča i ovaj put dominira kako u juniorkama, gde iza nje liniju cilja prelazi Bojana Vujasinović, tako i apsolutno, ostavivši drugoplasiranu seniorku za ceo krug prednosti. Zanimljive scene viđene su u trci juniora gde je kadet Mihajlo Stolić zauzeo 2. mesto u sprintu i odličnom vožnjom bio drugi i apsolutno. Trka se ujedno bodovala i za prvenstvo Vojvodine, te su svoja mesta zadržale Stanićeva, Vujasinovićeva i Počučeva, Marković i Stolić osvajaju titule prvaka a na postolje se penju i Dušan Stanić kao treći u mlađim kadetima, Dario Cigić-Parčetić drugi u kadetima i Igor Nadoveza kao treći u juniorima.

S-Teamovci su imali čast da na najbolji mogući način spuste zavesu ove nesvakidašnje sezone u svom rodnom gradu i uz fenomenalnu organizaciju biciklističkog kluba “Sombor”, naš grad sa sigurnošću može da stavi pečat na titulu najbiciklističkijeg grada Srbije.

                                                                                                                                                                                       Dizelka