Select Page

NADOVEZIN BEG ZA POBEDU

29.06.2021.

U organizaciji Biciklističkog kluba “Šid” održan je treći Kup Srbije za ovu godinu. Kako je prvi bio ekstremno hladan uz kišu, drugi izuzetno lep, sada je na red došla vožnja po velikoj vrućini.

Prvu trku odvezla je Aleksandra Stanić. U svojoj mlađekadetskoj konkurenciji zauzela je treće mesto, dok je u vojvođanskom poretku bila druga.

Sledeći na stazu, u najbrojnijoj trci, izašli su naši kadeti Miloš Vasović i Dušan Stanić, kao i juniorka Bojana Vujasinović. Kadeti su celu trku držali jak tempo grupe da bi na kraju došli do grupnog sprinta i plasmana u top 10, odnosno pobede za Vasovića i srebra za Stanića u Kupu Vojvodine. Bojana Vujasinović bila je druga u oba poretka.

Poslednja trka – trka juniora, seniora i mastersa okupila je najveću publiku. Fenomenalni Nadoveza skokom u 6 krugu pred kraj odlazi u beg u kom će se održati do samog kraja te solo slaviti pobedu u cilju. Kolega Mihajlo Stolić “čuvao mu je leđa” i bio prvi u grupnom sprintu, te su prva dva juniorska mesta pripala S Team-u.

U seniorskoj konkurenciji, Kristianu Antaloviču je sreća konačno pokucala na vrata i donela titulu prvaka Vojvodine.