One Belt One Road

29.08.2021.

Reprezentacija Srbije bila je učesnik još jedne međunarodne trke ove godine – Kupa nacija u Mađarskoj, tj. etapnoj trci poznatijoj pod nazivom One Belt One Road. Deo ekipe najboljih srpskih juniora činili su i naši Igor Nadoveza i Mihajlo Stolić.

U periodu od 20. do 22. avgusta vožene su četiri etape u različitim delovima države.

Prvog dana na programu bio je 3.8km dug prolog koji je Stolić završio na 58. a Nadoveza na 84. mestu. Naredna dva dana vožene su tri drumske etape i otvarane nove šanse za vozače.

Na prvoj od tri drumske etape naši su pokazali svoj potencijal. Nakon četiri godine Stolić je doneo poene za Srbiju, zauzevši peto mesto dok mu je kolega Nadoveza čuvao leđa i zauzeo fantastično 13. mesto.

Druga etapa istog dana, prosečne brzine 49+km/h, donela je novi odličan nastup naših. Stolić je uz pad, gde je oderao dlan, završio na 11. mestu dok je Nadoveza bio 45.

Četvrtom, 108km dugom etapom Kup nacija je završen. Stolićevo 10. i Nadovezino 12. mesto, kao i činjenica da su svi članovi srpske selekcije trku završili u  grupi, daju sliku o snazi naše “postave”.

Čestitke svim vozačima, pre svega na timskom duhu, te i na zapaženom nastupu srpske reprezentacije. Bravo momci, ponosni smo!