S TEAM odličan na Kupu Doltcini

18.07.2020.

Proteklog vikenda biciklisti S TEAM-a sa velikim uspehom nastupili su u bugarskoj prestonici Sofiji, na trkama Doltčini kupa. Čak 9 Somboraca takmičilo se na dve trke, subotnjem 20km dugom usponu na Vitoša planinu, i nedeljnom kružnom kriterijumskom trkom. 

Najviše uspeha imala je Sara Počuča, koja je na brdu osvojila drugo mesto, dok je na kriterijumu napadom u poslednjim krugovima uspela da preokrene trku u svoju korist i dodje do velike pobede.
Junior Igor Nadoveza i kadet Mihajlo Stolic u nedelju su došli do srebrnih medalja, svako u svojoj kategoriji. Nadoveza odličnim, taktičkim vožnjama i pravovremnim napadima, dok je Stolić bio dominantna snaga u sprintevima, koji su se bodovali svaka tri od trideset krugova. U kadetima odličan nastup imao je i Nemanja Marković, koji je trku završio na 7. mestu.
Masters Dejan Vidaković, član BK SOMBORA-a, na trci je učestvovao u dresu S TEAM-a i osvojio dve medalje, zlato u kriterijumu i bronzu na brdu.
Pored njih u Sofiji su učestvovali i kadet Dario Cigić-Parcetić, Miloš Vasović, te Dušan i Aleksandra Stanić.
Nastup u Sofiji, pokazao je da smo u dobroj formi i da su naši takmičari i dalje jedni od najuspešnijih na Balkanu, gde god da se pojave.