STOLIĆ na postoljima u TURSKOJ!

10.03.2021.

Mihajlo Stolić uspeo je u svom debi nastupu na UCI trkama da osvoji postolje i na etapi, ali i najvažnije u generalnom plasmanu.

Etapnu trku Velo Alanya 2021. biciklisti S TEAM-a odvezli su u vidu regionalne ekipe Lotus, zajedno sa Lotus biciklističkim klubom iz Pečuja i biciklističkim klubom Spartak iz Subotice. Saradnja koja traje već nekoliko godina, dobila je ove sezone najzapaženiji rezultat u vidu UCI postolja, gde je srpsko-mađarski tim odlično funkcionisao u toku celog takmičenja. Bio je to prvi klupski nastup S TEAM-a u Aziji i u drugoj deceniji postojanja kluba. Mihajlo Stolić, Nemanja Marković i Mihajlo Bolić (BK Spartak) bili su članovi našeg kluba koji su odvezli  trku i doprineli ovom velikom uspehu.
Prvog dana vozila se drumska etapa u dužini od 101 kilometra u kojoj je Stolić osvojio 8. mesto u sprinterskoj završnici u konkurenciji 66 biciklista. Klupski drugari Marković i Bolić imali su pehove sa padovima i povredama, ali su trku i pored velikih problema uspeli da završe.
Drugog dana vožen je hronometar u dužini od 6,3km na kojem je Stolić osvojio treće mesto, koje mu je i donelo neverovatno drugo mesto u generalnom plasmanu. Marković je drugu etapu završio kao 40. a Bolić kao 50., što im je bilo dovoljno za 42. odnosno 52. mesto u ukupnom poretku.
Veliki rezultat i velika potvrda kvaliteta i Mihajla i naših takmičara, ali i napora kao kluba da deci obezbedimo što bolje uslove za napredak i razvoj. Svakako da bez velike finansijske podrške i roditelja ovakav jedan projekat ne bi bio moguć, ali mi smo oduvek bili i jesmo pre svega TIM. Bio je ovo naš prvi azijski klupski nastup i nema lepše nagrade nego kad se napravi ovako veliki rezultat.