STOLIĆEVA POBEDA PIŠE ISTORIJU

14.09.2021.

Jedna od zasigurno najpoznatijih trka, centar okupljanja najboljih evropskih juniora – Course de la Paix, koja se održava u Češkoj Republici, ove godine je kako S Team-u, tako i celokupnom srpskom biciklizmu, bila najsjajnija.

Pet etapa voženo je u periodu od 26. do 29. avgusta kroz šest čeških gradova. Boje srpske zastave branili su naši Mihajlo Stolić i Igor Nadoveza, zajedno sa kolegama iz Subotice, Čačka i Novog Sada – Perčićem, Bolićem, Cogoljevićem i Turkulovim.

Drugi dan ove trke – 27. avgust i nadmetanje u Terezinu, ostaće upisani u istorijskim izvorima. Prvu pobedu svih vremena za Srbiju na etapi svetskih kupova doneo je Mihajlo Stolić. U borbi dugoj 59 kilometara, uz konstantnu pratnju kiše i zahtevnu konfiguraciju staze, Mihajlo je zablistao na svom terenu – u sprinterskoj završnici, 10 metara iza sebe ostavio je više od 100 vozača i došao do najveće pobede u karijeri.

Nakon sedam rezultata u top 10, koje su Somborci Veljko Stojnić, Igor Nadoveza i Mihajlo Stolić ostvarili na etapama svetskih kupova, pobeda u Terezinu krunisala je deceniju somborskog izdizanja na svetskoj biciklističkoj sceni.

Čestitamo Mihajlo!