TALENTI BEOGRADA I EVROPE: Stoliću i Markoviću po etapa prvog dana!

21.07.2020.

8. međunarodna trka Telenti Beograda i Evrope
Prvog dana najveće kadetske etapne trke na Balkanu u konkurenciji 76 vozača iz 5 okolnih zemalja, biciklisti S TEAM-a dominirali su ravničarskim etapama.
U prvoj etapi-4km dugačkom prologu Mihajlo Stolić suvereno je pobedio i uzeo žutu majicu sa neverovatnih 15 sekundi prednosti nad drugoplasiranim vozačem.
U drugoj etapi, odličnu timsku taktiku i nadmoć na najbolji mogući način, iskoristio je Nemanja Marković begom od 30km iz kojeg je došao do najveće pobede u dosadašnjoj karijeri. Možda i najbolja taktički odrađena trka u klupskoj istoriji rezultovala je i drugim mestom Stolića, koji je istoga došao u svom stilu, sprintom. Odličan u drugoj trci bio je i Dario Cigić – Parčetić, koji je zauzeo mesto. U svom domaćem međunarodnom debiju Dušan Stanić uspeo je iako 2 godine mlađi od konkurencije, da završi trku, doj  njegov vršnjak Matej Vilim nije imao priliku za tako nešto zbog ranog pada u trci.
Nakon trke, Marković je sa vremenskim bonifikacijama izbio je na drugo mesto u generalnom plasmanu, odmah iza Stolića koji je sa 4sec prednosti uspeo da zadrći žutu majicu. Dario Cigic-Parcetic zavrsio kao 7. Dušan Stanic fenomenalno se kao 2 godine mladji vozio u drugoj etapi, dok je Matej Vilim imao laksi pad na pocetku trke.
Sutra je poslednja etapa koja se vozi na Košutnjaku.