SVETSKI KUP: Fantastični Nadoveza 7. na poslednjoj etapi

11.09.2020.

Na 4., poslednjoj etapi na svetskom kupu u Mađarskoj, Igor Nadoveza napravio je do sada najveći rezultat svoje generacije osvajanjem 7.mesta. Uz Rajovića i Stojnića postao je tek treći biciklista iz Srbije sa rezultatom u prvih deset na svetskim kupovima. Ovim rezultatom čak je nadvisio i najbolji Stojnićev rezultat na etapi u vidu 8. mesta 2017.(Rajovicć 3. u etapi 2015.)
Pored 7. mesta na poslednjoj etapi s kojim je trku završio na 35. mestu u generalnom plasmanu, Igor je po etapama još osvajao redom 54., 46. i 59. mesto.
Bio je ovo jedan od najčudnijih nastupa naše reprezentacije u nekoliko poslednjih godina. Jedva su otišli. Jedino smo mi i Rumuni trebali dva PCR negativna testa. Puno logističkih problema pratilo je odlazak, ali su ipak otišli. Igor je u prvoj etapi pao i udario ruku. Na trećoj etapi drugar iz reprezentacije, David Lukovic, doživeo je teži pad, bez lomova srećom, i svi su morali zajedno u bolnicu gde su čekali do 23h. Tek tada su mogli do hotela na večeru i presvlačenje, dok su trku bili završili još u 19h. Za uspeh šesto nije potrebno puno, sem onog nečega, po čemu se i razlikuju najveći od ostalih.